Vol energie met Vezels
Hét plantaardige plan voor een energiek, gezond en slank leven

Door: Will Bulsiewicz

vol energie met vezels

Will Bulsiewicz is een specialist (gastro-enteroloog) die de kunst verstaat om op een erg prettige wijze de laatste inzichten, over het belang van een uitgebalanceerde darmflora, te vertellen.
Lees zijn prettig gescheven boek of kijk naar het uitgebreidde gesprek dat Rich Roll met hem voerde (engels) over mogelijke consequenties die een dysbiose van ons microbioom met zich mee kan brengen. 
 
Tekst van de achterflap: 

In 28 dagen vol energie met een plantaardig voedingspatroon.

Dat je darmflora belangrijk is voor je gezondheid wisten we al. En dat vezels noodzakelijk zijn, ook.
Maar dat juist plantaardige vezels - groente en fruit, volle granen, noten en zaden, peulvruchten - zoveel invloed kunnen hebben op je gezondheid is niet bij iedereen bekend.

In Vol energie met vezels legt de expert Dr. Will Bulsiewicz - voormalig liefhebber van junkfood - uit hoe ieder van ons een heel eigen, unieke darmflora heeft, waardoor er geen enkel dieet geschikt is voor iedereen.

Het boek is dan ook geen modedieet, maar een degelijk wetenschappelijk onderbouwd 28-dagenplan met plantaardige menu's, handige boodschappenlijstjes, meer dan 65 recepten, belangrijke adviezen op het gebied van voedselintolerantie en handvatten om je levensstijl aan te passen.

 

Daarnaast kun je met een makkelijk te volgen plan stap-voor-stap ontdekken voor welke voedingsmiddelen je gevoelig bent.
Dr. Bulsiewicz laat zien hoe je dat weer in kunt passsen in je menu, zodat je onbezorgd kunt genieten.

De kern van zijn filosofie is wat hij 'leefstijlgeneeskunde' noemt, waarbij voeding, lichaamsbeweging en andere leefstijlfactoren worden gebruikt om de werking van je darmen te optimaliseren en je opnieuw controle over je gezondheid te geven.

'Het is tijd om wakker te worden en de kracht van 39 biljoen microben in je onderbuik te benutten: duik in Vol energie met vezels en ontdek hoe.'
William W. Li, auteur van Eet om ziekte te verlaan

Over de auteur
Will Bulsiewicz is gastro-enteroloog en deskundige op het gebied van darmgezondheid. Dagelijks helpt hij patiënten en leden van zijn #plantfed-gemeenschap om te stoppen met overmatig gehypete diëten en ze naar een geheel nieuwe manier van leven te brengen.


Fiber Fueled

Zelf heb ik de Engelse versie "Fiber Fueled"gelezen en ben blij dat er inmiddels ook een Nederlandse vertaling verschenen is.

In onderstaande video kun je een boeiend gesprek met hem zien met Rich Roll.