The 30-DAY Alzheimer's Solution
The definitive Food and Lifestyle Guide to
Prevent Cognitive Decline 

Door: Dean Sherzai, MD, PhD en Ayesha Sherzai, MD MAS

vol energie met vezels

 

Het echtpaar Sherzai, ook wel bekend als "Team Sherzai", houd zich al vele jaren bezig met onderzoek naar de oorzaken van cognitieve achteruitgang en de mogelijkheden die leefstijlaanpassingen bieden om dit te voorkomen. Terwijl we de groei van de meeste chronische ziekten in het westen zien afvlakken, zien we dat met name de diagnose van de ziekte van Alzheimer in de afgelopen 10 jaar met 70% is toegenomen (situatie in Amerika).

Als directieleden van  het Alzheimer's Prevention Program bij Loma Linda University Medical Center, helpen de Sherzai's de patienten om een leefstijlprogramma op te pakken wat de gezondheid van het brein te goede komt en wat men makkelijk in het dagelijks leven kan blijven toepassen.

The 30-Day Alzheimer's solution is een bewezen plan/leefstijl voor Alzheimer preventie.
Het is het eerste wetenschappelijk onderbouwde, door medici goedgekeurde programma ter preventie van de ziekte van Alzheimer, met duidelijke voedings en leefstijl aanbevelingen en meer dan 75 eenvoudige te bereiden heerlijke recepten.

Het boek gaat niet alleen over voeding, hoewel dat aspect de meest directe uitwerking zal kunnen hebben op het functioneren van het brein, maar verder gaat het ook over de onmisbare waarde van beweging, ontspanning, slaap en het opbouwen van wat zij noemen cognitieve reserve, wat al kan door b.v. bord/kaartspelletjes te spelen met vrienden.

In 30 dagen zul je aantoonbare verbeteringen kunnen constateren voor wat betreft het geheugen en op het mentale  vlak, en bovenal zal het jouw brein beschermen tegen verval. De Sherzai's hebben hun leven gewijd aan wetenschappelijke doorbraken voor wat betreft de preventie als ook de behandeling van Alzheimer.

Ontdek in dit, op een begrijpelijk geschreven, boek (engelstalig) dat de preventie begint met een persoonlijke inzet van slechts dertig dagen, waarin je op basis van heerlijke maaltijden jouw brein voedt en  de basis legt voor een leven met een goed functionerend brein.

Zie ook het boek "The Alzheimer's Solution", waarvan Joel Fuhrmann beweert dat hierin alles staat wat je moet weten over het ontstaan en de preventie van te voorkomen ziekten.

Meer informatie over Team Sherzai vind je op https://thebraindocs.com/

Voor een prachtig interview met Dean en Ayesha zie de podcast uit 2021 van Rich Roll hieronder.
 

Zie ook:
Hoe Alzheimer met dieet te voorkomen.
Geoxideerd cholesterol als een oorzaak van de ziekte van Alzheimer.
Hoe cholesterol oxidatie te verminderen.
Gezonde voeding voor je brein om veroudering te vertragen
"Power Foods" voor het brein (Alzheimer preventie)