Dr Brooke Goldner

 Ze vertelden me dat ik geen kinderen kon krijgen...
Z
e vertelden me dat dat ik rond mijn dertigste hulpbehoevend zou zijn...
Ze vertelden me dat mijn ziekte ongeneeslijk was...
.....Ze hadden het fout!

Dr. Goldner kreeg op 16 jarige leeftijd te horen dat ze leed aan Systemische Lupus Nefritis, met o.a. een nierinsufficiëntie in het 4e stadium.
Het beste vooruitzicht dat de artsen haar konden geven was nierdialyse en in het ergste geval zou ze binnen een half jaar kunnen komen te overlijden.

Na een aantal jaren met o.a. chemotherapie en medicatie heeft zij vanaf haar 28e het roer volledig omgegooid en zij heeft met simpele voeding zichzelf weten te genezen van Lupus.

Bedenk dat alle testen positief waren voor lupus en dat dit na haar switch niet meer het geval was.

Geen migraine meer, geen gewrichtsklachten meer en zij kreeg twee gezonde zoons terwijl haar artsen haar verzekerd hadden dat een zwangerschap de lupus zou doen terugkeren en dat het e.e.a. zou leiden tot haar dood.

Zij is wereldwijd bekend als de auteur van de bestseller "Goodbye Lupus".
Hierin kun je lezen wat voor haar de remedie was voor deze "progressieve chronische" aandoening.

Lees hieronder haar indrukwekkende relaas

Toen ik 16 jaar was, vertelde mijn arts me dat ik nog zes maanden te leven had.

De diagnose luidde systemische lupus (lupus nephritis), waarbij het falen van de nieren al in het vierde stadium was aanbeland.
Het was zo ernstig dat mijn arts me vertelde dat het beste scenario met standaard behandelingen dialyse was; het ergste scenario was dat ik zou sterven.

Een paar jaar voor deze diagnose worstelde ik met zowel ernstige artritis als slopende migraine, maar het was een huiduitslag waardoor ik naar het ziekenhuis moest. Het was een vlinderuitslag - het ging van de ene wang naar de andere. Mijn ouders en ik vermoedden dat er iets ernstig mis was, maar ik had geen idee dat de diagnose zo verschrikkelijk was.

Elke test op lupus was bij mij positief. Toentertijd was chemotherapie een experimentele behandeling (nu is het standaard in Amerika). Chemo schakelt het immuunsysteem uit en omdat lupus een auto-immuunziekte is, dachten ze dat dit zou helpen. In zekere zin werkte het. Ik had twee jaar lang chemo, één keer per maand, toen ik 16 tot 18 jaar oud was. (Nu gebruiken ze het voor een veel kortere tijd voor lupuspatiënten.) Het was een moeilijke, pijnlijke periode. Ik zou een week lang overgeven na de behandeling en was bang om te eten. Gelukkig was mijn familie geweldig, ze ondersteunden mij en hielpen me er doorheen.

Focussen op de toekomst

Ik zat nog op de middelbare school, maar ik richtte me op wat ik zou kunnen gaan doen. Ik wist niet hoeveel tijd ik nog had op de planeet, dus ik wilde dat mijn tijd er toe deed. Dat was waar mijn focus lag. Ik wilde anderen helpen en het lijden verminderen. Mijn passie lag bij de wetenschap, dus besloot ik om dokter te worden. Ik werd al als een "nerd" beschouwd omdat ik zoveel tijd thuis doorbracht om te recupereren en altijd aan het lezen en studeren was.

Ik kreeg een beurs voor mijn droomschool, Carnegie Mellon University. Het was een ongelooflijke tijd, want mijn eerste schooldag was een week na mijn laatste chemokuur. Ik was tijdens mijn studie in remissie. Elke test was nog steeds positief voor lupus, maar ik was stabiel en mijn nieren faalden niet langer. Ik moest nog steeds voorzichtig zijn en regelmatig bloedonderzoek ondergaan. Ik kon niet in de zon gaan en was heel zorgvuldig met slaap en zelfzorg. Als ik niet sliep, zou ik migraines krijgen waarvan ik moest braken. Ik slikte op dat moment slechts één voorgeschreven (klein) medicijn, om gewrichtspijn te verminderen.

Ik zorgde voor mezelf en studeerde cum laude af voor mijn bacheloronderzoek in de genetica. Tijdens de medische opleiding begon het uit elkaar te vallen. Artsen adviseren over het algemeen dat mensen met auto-immuunziekten beter niet geneeskunde kunnen gaan studeren vanwege de impact van stress en slaapgebrek op de gezondheid. Maar ik was vastbesloten om mijn droom te vervullen.

De universiteit, stress, slaapdeprivatie en beroerte

Tijdens het derde jaar van de medische opleiding hebben studenten verschrikkelijke roosters. Ik werkte 100-urige weken, die niet alleen lang maar ook uitputtend en stressvol waren. Tijdens mijn vierde jaar had ik een ernstige terugval.

Ik begon op een dag dubbel te zien en zakte in de kliniek in elkaar.

Ik werd alleen wakker en reed gedesoriënteerd en verward naar huis. Toen ik thuis weer wakker werd, voelde ik dat er iets heel erg mis was.

Onderzoeken wezen uit dat ik nieuwe antilichamen had die bloedstolsels veroorzaakten. Deze bloedstolsels kwamen in mijn hersenen terecht en veroorzaakten mijn dubbelzien (diplopie) en ook een voorbijgaande ischemische aanval, ook bekend als een TIA.

Mijn dokters vertelden me dat ik voor de rest van mijn leven een groot risico zou lopen op een ernstige beroerte, en dat ik waarschijnlijk niet de 50 zou halen.
Dit is een algemene diagnose voor mensen met lupus, die wordt beschouwd als een chronische, progressieve ziekte .

Mijn artsen waarschuwden me ook dat het krijgen van kinderen mijn dood zou worden en dat ik mezelf voor de rest van mijn leven zou moeten injecteren met een bloedverdunner.

Het volgende hoofdstuk

Ik heb twee weken gerouwd over de rest van mijn leven. Toen besloot ik naar een plaats van dankbaarheid te gaan. Ik was dankbaar dat er een medicijn was dat me weer levend kon houden. En omdat ik zo dicht bij de afsluiting van mijn medische opleiding was, ging ik terug. Ik besloot dat ik positief zou zijn en dat ik me door niets zou laten stoppen om mijn droom af te maken.

Toen ontmoette ik mijn man Thomas. We werden snel verliefd en na een maand vroeg hij mij ten huwelijk. Op dat moment moest ik hem vertellen..., over mijn diagnose van lupus.
Ik vertelde hem dat met mij trouwen zou betekenen dat ik niet lang zou leven, ik geen kinderen zou krijgen en dat hij voor me zou moeten zorgen.
Hij vertelde me dat hij liever een kort leven met mij had dan een lang leven met iemand anders. Hij ging er helemaal voor. Nogmaals, ik leefde in een plaats van vreugde en dankbaarheid.

In die tijd was mijn man een specialist in snelle lichaamstransformaties en een trainer voor beroemdheden die met MTV werkte.
Ik was destijds stagiair en at altijd voedsel van het ziekenhuis, wat ironisch genoeg de beste manier is om ziek en te zwaar te worden.
Ik was ook conditioneel niet in topvorm. Ik vroeg hem om me te trainen en een voedingsplan op te stellen, zodat ik er net zo goed uit kon zien als zijn MTV-klanten tijdens onze bruiloft in Maui. Ik was vegetariër sinds ik een kind was vanwege mijn liefde voor dieren, maar ik was geen gezonde eter; Ik was een kaasetarier die veel bewerkt voedsel at.

In die tijd nam hij voor zijn klanten wat vlees op in zijn voedingsplannen voor snel vetverlies en fitheidstransformaties. Voor mij creëerde hij echter een voedingsplan met veel rauw plantaardig voedsel, geen zuivelproducten, geen vlees en geen bewerkt voedsel. Ik ging van een ongezonde vegetariër naar een veganist met veel rauw voedsel.

Wat er daarna gebeurde was meer dan opmerkelijk. Ik ging van een maat 11 naar een super fit en gezonde maat 3, in vier maanden tijd. Nog belangrijker, voor het eerst in mijn leven had ik geen gewrichtspijn, geen migraine en ik voelde me ongelooflijk en vol energie, ondanks het feit dat ik meerdere keren per week diensten van 30 uur in het ziekenhuis draaide. Voor mijn huwelijk had ik een bloedtest, slechts vier maanden na het veranderen van mijn dieet, en mijn lupusonderzoeken waren negatief. Mijn bloedstollingstesten waren aan de hoge kant binnen de normale waarden. Mijn artsen gingen ervan uit dat er een fout was gemaakt in het lab.

Tot ziens Lupus!

Toen ik terugkwam van mijn huwelijksreis, liet ik mijn bloedonderzoeken opnieuw doen.

Mijn bloedwaarden waren nog steeds negatief voor lupus en mijn cholesterol en bloeddruk waren ook gedaald.

Niemand wist wat er was gebeurd - het was een ongehoorde, dramatische remissie. In alle gedocumenteerde gevallen kan lupus een langdurige remissie hebben, maar de bloedonderzoeken zullen nog steeds de auto-immuuntoestand weergeven. Artsen konden het niet verklaren, en op een dag vertelde mijn reumatoloog een student die hem vergezelde dat ik "naar verluidt" lupus had.

Na enkele maanden opnieuw te hebben getest, heb ik na een jaar al mijn medicijnen stopgezet.

Dit was in 2006. Sindsdien ben ik volledig zonder medicatie, zijn mijn bloedwaardes goed en worden met de jaren zelfs beter.

Na deze wonderbaarlijke gang van zaken besloot ik dat ik kinderen wilde hebben. De artsen waren gealarmeerd en vertelden me dat het krijgen van een baby de lupus terug zou brengen en het mijn dood zou zijn.

Mijn familie en vrienden waren bang en mijn beste vriendin en moeder boden aan om de baby voor me te dragen.

Ik werd zwanger, kreeg mijn eerste kind en mijn lupus kwam niet terug. Ik kreeg vier jaar later nog een kind. Beide keren was ik gezond en kreeg ik gezonde baby's. Beide keren paste ik moeiteloos in mijn pre-zwangerschapskleding, in minder dan twee weken tijd, gewoon met het verzorgen van mijn baby's. Mijn lichaam wil gezond, sterk en mager zijn.

Ik eet nog steeds een Whole Food Plant Based dieet bestaande uit zowel gekookt als rauw voedsel.
Mijn familie eet tamelijk rauw – waarmee ik bedoel dat we veel groene smoothies en onbeperkte hoeveelheden rauw fruit en groenten eten.
Meestal genieten we 's avonds van warme maaltijden, zoals soepen, stoofschotels en burgers met zwarte bonen.


Mijn medische praktijk is volledig online; Ik gebruik technologie zoals Skype en FaceTime, evenals telefoontjes om al mijn patiënten en klanten te zien.
Op deze manier kan ik bij mijn kinderen en man zijn en kunnen we als gezin reizen.

We brachten veel tijd door op de weg terwijl we conferenties hielden en patiënten, artsen en ziekenhuizen leerden hoe ze een genezend dieet voor lage ontstekingswaarden konden maken met behulp van supermarktvoeding voor een geweldige gezondheid en fitness.

Ik ben gecertificeerd in de psychiatrie en neurologie en ook gecertificeerd in plantaardige voeding.
Ik zie patiënten via Skype en telefoon voor de geestelijke gezondheid en om ontstekingsziekten in Californië om te keren, en ik gebruik Skype met voedingsclienten van overal ter wereld. Door op deze manier mijn praktijk uit te oefenen, kan ik zieke mensen wereldwijd zien, waar ik ook ben op de planeet, zodat ik de boodschap van gezondheid en genezing en de kracht van planten zo ver mogelijk kan verspreiden.

Ik schreef mijn boek Goodbye Lupus in 2015, zodat mensen die niet kunnen reizen om mij te zien spreken of die zich geen privéconsult kunnen veroorloven, nog steeds toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben om te genezen. Het werd een bestseller op Amazon nog voordat het zelfs was uitgebracht, en ik ben elke dag enthousiast om berichten en recensies te ontvangen van mensen die zichzelf genezen met behulp van de informatie die ik in het boek heb verstrekt.

Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid een recht moet zijn en ik zal nooit stoppen met vechten voor iedereen zodat zij de gezondheid en het leven te krijgen dat ze verdienen.

Veel informatie kun je vinden op haar site: http://goodbyelupus.com/ 

In 2018 werkte zij mee aan de documentaire Eating You Alive, hierin verteld zij onder andere haar verhaal en de onverkorte versie hiervan vind je hier.

Zie ook haar uitgebreide presentatie hieronder:


Cookies...
Sommige cookies zijn essentieel voor het functioneren van de site, terwijl andere worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren. De links naar de video's op de site zijn om privacyredenen ingesteld met de "no_cookie" code.